Fenyklový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 206 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový chléb
Celkový čas: | 206 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 6 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57334 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
25 g | Chlebový kvásek |
20 g | Fenyklová semínka |
500 g | Fenykl sladký - hlíza |
650 g | Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
20 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 373,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebový kvásek, Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu, olej a šťávu vylisovanou z 2 čerstvých fenyklů, přidáme pepř, sůl, tmavou mouku, rozemletá semena fenyklu a na kousky nakrájený čerstvý fenykl. |
2 | Vmícháme chlebový kvásek a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct. |