Platýz s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz s rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57438 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
25 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
600 g | Platýz - filety |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 73,4mg |
Draslík | 930,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Platýz - filety, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Filety z platýze nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Rajčata scedíme, trochu pokrájíme, česnek prolisujeme, bazalku s tymiánem posekáme na jemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme rybí kostky a osmahneme. Rybu vyjmeme, do oleje vložíme rajčata, česnek, bazalku, tymián, chvíli podusíme, vrátíme zpět rybu, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.