Vepřový nákyp s chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový nákyp s chlebem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 5747 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
25 dkg | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
250 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 dkg | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 223,7mg |
Draslík | 96,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 142,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vepřové ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový nákyp s chlebem postup přípravy receptu:
1 | Starší chléb bez kůrky nakrájíme na kostičky, maso z konzervy také. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku a přidáme ke směsi, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, promícháme |
2 | zalijeme mlékem a rozšlehanými vejci. |
3 | Promícháme a dáme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného |
4 | pekáče. Zapečeme v předehřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem nebo dušeným zelím.