Zajíc na kaštanech se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc na kaštanech se švestkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57480 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
30 ml | Brandy |
100 g | Cibule |
250 g | Kaštany jedlé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
200 g | Švestky |
10 g | Tymián čerstvý |
100 g | Vepřový bok |
300 ml | Víno bílé |
800 g | Zaječí maso |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 318,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kaštany jedlé, Sůl, Švestky, Tymián čerstvý, Vepřový bok, Víno bílé, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc na kaštanech se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vínem, přidáme bobkový list, tymián a necháme marinovat přes noc. |
2 | Cibuli pokrájíme nadrobno, švestky vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, vepřový bůček rozkrájíme na kostičky, kaštany rozpůlíme, vložíme na chvilku pod gril a poté oloupeme. V hrnci rozehřejeme olej, porce zajíce osolíme, opepříme, posypeme moukou, vložíme do hrnce a osmahneme ze všech stran. Přilijeme scezenou marinádu, zakápneme brandy, přidáme cibuli, švestky, kaštany, bůček, podle potřeby vodu, dusíme do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.