Bramborová hnízda s mangoldem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová hnízda s mangoldem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57723 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
750 g | Brambory vařené |
500 g | Mangold |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
10 g | Paprika mletá sladká |
8 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
8 ks | Vejce slepičí |
100 g | Slanina vepřová |
20 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 702,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Mangold, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Slanina vepřová, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová hnízda s mangoldem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přidáme máslo, žloutky, špetku mletého muškátu, sůl a vymícháme krém. Plech pomažeme tukem, krémem naplníme cukrářský sáček, nasadíme ozdobnou hubičku, krém vytlačujeme rovnou na plech a tvoříme hnízdečka. |
2 | Mangold posekáme na jemno, slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme mangold, mletou papriku a krátce podusíme. Touto směsí naplníme hnízda na plechu, rukou uprostřed uděláme důlek a do každého rozklepneme po jednom vejci. Plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180°C asi 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.