Bramborový salát dušený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát dušený
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58235 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
700 g | Brambory vařené ve slupce |
80 g | Cibule |
40 g | Cukr krupice |
20 g | Hořčice Dijonská |
60 ml | Ocet jablečný |
20 g | Olej olivový extra panenský |
80 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
100 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 902,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené ve slupce, Cibule, Cukr krupice, Ocet jablečný, Paprika červená, Sůl, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát dušený postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno, anglickou slaninu na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme. Slaninu vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli, osmažíme, osolíme, opepříme, přilijeme ocet, přidáme cukr, hořčici a dusíme asi 2 minuty. |
2 | Přimícháme brambory, papriku, nakládanou zeleninu a dusíme doměkka. Odstavíme z ohně, posypeme slaninou, posekanou petrželkou a podáváme. |