Španělská smažená kuřecí křidélka v sherry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská smažená kuřecí křidélka v sherry
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58811 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1600 g | Kuřecí křídla |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
220 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Rozmarýn |
250 ml | Sherry brandy |
250 g | Strouhanka |
2,5 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tabasco |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 276,9mg |
Draslík | 436,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 452,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Kuřecí křídla, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Tabasco, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rozmarýn nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Španělská smažená kuřecí křidélka v sherry postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí křidélka zbavíme špiček, poté je vložíme do velké mělké mísy. Oloupaný česnek utřeme se lžičkou soli a lžičkou rozmarýnových lístků, v malé misce smícháme s tabascem, suchým vínem sherry a 2 lžícemi oleje. |
2 | Křidélka potřeme připravenou marinádou, mísu přikryjeme a dáme do chladničky alespoň na hodinu marinovat. V průběhu marinování křidélka občas obrátíme. |
3 | Mezitím nasekáme zelenou petrželku, smícháme ji se strouhankou a naplníme do silného igelitového sáčku. Do druhého sáčku dáme hladkou mouku, smíchanou se 2 lžícemi soli a ½ lžičkou mletého pepře. V misce ušleháme vejce se 3 lžícemi mléka, na tenké plátky pokrájíme citron. |
4 | Křidélka dále zpracujeme následně: necháme je okapat, vložíme do sáčku s moukou a protřepeme, aby se obalila, poté je omočíme v rozšlehaných vejcích a následně protřepeme v sáčku se strouhankou. |
5 | Obalená křidélka křidélka smažíme na velké pánvi, ve které jsme na vyšší teplotu rozehřáli zbytek oleje. Křidélka osmažíme do zlatova 10 - 12 minut z každé strany, hotová necháme okapat a ukládáme na pekáč v troubě, vyhřáté na 90° C. Tak maso zůstane teplé, než osmažíme i ostatní. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.