Jablečno-banánová přesnídávka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečno-banánová přesnídávka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 59908 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Banány |
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 balení | Cukr vanilka |
10 ks | Jablka |
1 balení | Pudinkový prášek - vanilkový |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 595,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 222,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Jablka, Pudinkový prášek - vanilkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečno-banánová přesnídávka postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka nastrouháme a spolu s oloupanými, na kolečka nakrájenými banány vložíme do hrnce. Přilijeme 250ml vody a uvedeme do varu. Vsypeme cukr, vanilkový cukr a vše povaříme 10-15 minut. |
2 | Pudinkový prášek rozmícháme ve 250ml vody a přilijeme do hrnce k ovoci. Vaříme 5 minut. |
3 | Směs nalijeme do čistých sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. |
Přesnídávka byla dobrá. Dělám dětem na svačinu do školy. Můžete zkusit i s banánovým pudinkem. Někdy přidám i trochu skořice. Sklenice převracím dnem vzhůru.
Je to super ale mě je 9 let v březnu roku 2016 dvacátíhodruhího budu mít 10 let.