Švýcarské makronky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarské makronky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61174 |
Kategorie: | Makronky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová kůra |
80 g | Čokoláda 70% kakao |
90 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
70 g | Hrozinky |
75 g | Mandle mleté |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g | Ořechy lískové |
1 polévková lžíce | Rum |
0,5 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na polevu | |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 g | Cukr moučkový |
Na ozdobu | |
15 ks | Třešně kandované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 222,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Ořechy lískové, Rum, Skořice mletá, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Citronová šťáva, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda 70% kakao, Cukr vanilka, Mandle mleté, Mouka pšeničná hladká T 650, Třešně kandované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švýcarské makronky postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, makronky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C. |
2 | Z bílků se solí ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme po částech polovinu dávky cukru a šleháme, dokud sníh není lesklý. |
3 | Do hotového sněhu metlou zašleháme velmi zlehka zbylý cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu, umleté oříšky, mandle a citronovou kůru, rozinky, skořici, rum a mouku. |
4 | Z hotové hmoty uděláme na plech lžičkou 30 hrudek o velikosti vlašského ořechu. Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě. Hotové makronky necháme vychladnout. |
5 | V mezičase si připravíme polevu utřením prosátého moučkového cukru s citronovou šťávou. |
6 | Polevou potřeme vychladlé makronky a ozdobíme půlkou kandované třešně. |