Pivní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 612 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
300 g | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
3 dl | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 112,6mg |
Draslík | 169,1mg |
Vláknina | 10,5mg |
Vitamín A | 108,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kmín celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Pivo světlé 12% 4,5% obj., Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka postup přípravy receptu:
1 | Rozkrájíme chléb, zalijeme pivem a necháme jej rozmáčet. |
2 | Přivedeme do varu vývar, přilijeme pivo s chlebem, přidáme smetanu, žloutek, sůl a kmín. |
3 | Vše rozvaříme, procedíme v hustém cedníku a podáváme. |