Recept

Krokety z rýže se žampiony a mozarellou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62766

Ingredience

30 g Cibule
1 ks Cibulka jarní
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Mozzarella
1 polévková lžíce Olej olivový
500 ml Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Rajčata sušená sterilovaná
200 g Strouhanka
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
50 g Žampiony čerstvé
2 ks žloutek
Na rýži
100 g Rýže loupaná
0,3 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
Na salát
1 ks Avokádo
3 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata Cherry
1 ks Salát ledový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

89% Kalorie 1,758 kcal
Kilojoule 7 355kJ
24% Sacharidy 88 g
198% Tuky 149 g
40% Sodík 798 mg
41% Bílkoviny 23 g

Krokety z rýže se žampiony a mozarellou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, očištěné žampiony nakrájíme na drobné kostičky, lahůdkovou cibulku nakrájíme na jemno, mozarellu a sušená rajčata nakrájíme na malé kostičky.

2

Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony a osmažíme. Poté přeložíme na ubrousek a necháme vsáknout olej.

3

Rýži v osolené vodě uvaříme do měkka, scedíme a necháme zchladnout.

4

V míse dobře promícháme rýži s lahůdkovou cibulkou, rajčaty osmaženými žampiony. Po vychladnutí přimícháme mozarellu, rozšlehané žloutky, sůl, pepř, 50 g strouhanky.

5

Z hmoty utvoříme dvěma lžícemi noky, které necháme v mrazáku 15 minut tuhnout. Poté obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a zbylé strouhance. Noky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje, zhruba 3 minuty.

6

Na salát připravíme zálivku smícháním oleje, citronové šťávy, cukru, soli a pepře.

7

Omyté, osušené a pokrájené listy salátu, čtvrtky oloupaného avokáda rozložíme na talíře, přidáme krokety, rajčátka a zakapeme zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept