Zabíjačkový prejt se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zabíjačkový prejt se zelím
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62846 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
250 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Majoránka |
1 špetka | Muškátový ořech |
5 ks | Nové koření celé |
7 ks | Pepř černý celý |
500 g | Rohlík tukový |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
250 g | Vepřová slezina |
250 g | Vepřové plíce |
1 ks | Vepřový bok |
1 ks | Vepřový jazyk |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 339,8mg |
Draslík | 882,2mg |
Vláknina | 604,0mg |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra vepřová, Majoránka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová slezina, Vepřové plíce, Vepřový bok, Vepřový jazyk, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Muškátový ořech, Rohlík tukový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zabíjačkový prejt se zelím postup přípravy receptu:
1 | Bůček, slezinu, jazyk a plíce uvaříme doměkka, poté pomeleme. |
2 | Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme ve vývaru. |
3 | Játra umeleme syrová a vše smícháme. |
4 | Přidáme utřený česnek – množství záleží na chuti každého. Přidáme majoránku, sůl a čerstvě nadrcený pepř a nové koření. Množství veškerého koření záleží na chuti strávníků. Dochutíme zázvorem, muškátovým ořechem a tymiánem. |
5 | Pekáček vymažeme sádlem, přidáme vytvořenou směs a zapečeme na 200 °C až se nahoře utvoří kůrčička. |
Poznámka
Podáváme s bramborem a se zelím.