Burákové rizoto se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burákové rizoto se zázvorem
Burákové rizoto se zázvorem
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63428 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
50 g | Cibulka lahůdková |
3 špetka | Kari koření |
0,5 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
0,5 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
30 g | Ořechy burské pražené |
50 g | Pórek |
100 g | Rýže dušená |
2 špetka | Sůl |
55 g | Šunka krůtí |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 30% |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
1 polévková lžíce | Kerblík |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 422,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 189,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Olej arašídový (podzemnicový), Ořechy burské pražené, Rýže dušená, Sůl, Šunka krůtí, Zázvor celý, Kerblík mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nízkokalorické, Pórek, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Burákové rizoto se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Lahůdkovou cibulku a pórek očistíme, podélně je rozkrojíme a pak nakrájíme na tenké proužky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Krůtí šunku pokrájíme na malé kostičky. Omytý kerblík drobně pokrájíme. |
2 | V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Na něm zpěníme cibulku s pórkem, přimícháme zázvor, šunku, loupané burské oříšky a kari koření. Vše za stálého míchání krátce orestujeme. Poté přidáme horkou dušenou rýži, kerblík, znovu vše promícháme, podle chuti dosolíme a porce dáme na talíře. Každou porci posypeme najemno nastrouhaným sýrem a servírujeme. |