Kapr na žampionech, zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na žampionech, zeleninový salát
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63549 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Brambory vařené |
30 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
140 g | Kapr obecný |
3 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
2 špetka | Sůl |
30 g | Žampiony čerstvé |
100 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 394,2mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citrony, Kapr obecný, Sůl, Žampiony čerstvé, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na žampionech, zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Omytou porci kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme v pekáčku na másle. Maso vyjmeme. |
2 | Na výpeku orestujeme očištěné, nakrájené žampiony a cibuli, přidáme porci kapra a pekáček dáme do středně vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa. |
3 | Omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky, očištěnou mrkev jemně nastrouháme. Smícháme v míse a přelijeme sladkokyselou zálivkou z octa, soli, pepře a sladidla. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami, porci kapra ozdobíme plátkem citronu. |