Německý cibulový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Německý cibulový koláč
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6400 |
Ingredience
125 g | Anglická slanina |
1 kg | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
50 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 283,6mg |
Draslík | 771,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Cukr krupice, Droždí, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Německý cibulový koláč postup přípravy receptu:
1 | Zpracujeme těsto z mouky, soli, vejce, másla, přidáme droždí v mléce s cukrem. |
2 | Necháme těsto kynout. |
3 | Nakrájíme cibule a přidáme k osmahnuté slanině a za stálého míchání podusíme. |
4 | Ve smetaně rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. |
5 | Vyválíme těsto na pečícím papíru a necháme dokynout. |
6 | Cibuli dáme na koláč, přelijeme smetanou s vejci a sypeme sýrem. |