Recept

Plněná sekaná z jehněčího masa s ořechy

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64350

Ingredience

Sekaná
800 g Jehněčí maso
200 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
110 g Rohlíky bílé
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 stroužek Česnek
Náplň
100 g Anglická slanina
2 ks Cibule
1 ks Kapie
1 hrst Olivy zelené
1 hrst Ořechy vlašské
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
Na obalení, k restování a pečení
500 ml Bujón hovězí
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
3 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 611kJ
8% Sacharidy 27 g
47% Tuky 35 g
768% Sodík 15 g
61% Bílkoviny 34 g

Plněná sekaná z jehněčího masa s ořechy postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso omyjeme, odblaníme, pokrájíme na kousky a pomeleme na masovém strojku s očištěnými stroužky česneku. Rozmarýn, tymián a petrželku omyjeme, drobné lístky otrháme a pokrájíme nadrobno. Vejce dáme do kastrólku s vodou a uvaříme je natvrdo. Vaříme je 9 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Pokrájené rohlíky na kostky dáme do misky, zalejeme je mlékem a necháme je rozmočit.

2

Očištěné cibule a anglickou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme pánev, na ni orestujeme anglickou slaninu, přidáme k ní pokrájenou cibuli a zpěníme ji. Jakmile cibule se slaninou zchladne, přimícháme ji k pomletému masu. Ještě doložíme bylinky, namočené rohlíky, nastrouhaný ovčí sýr, sůl, pepř, červenou mletou papriku a vše důkladně zpracujeme. Pak do masa přidáme na kousky pokrájené zelené olivy (bez pecek) a vlašské posekané ořechy. Znovu vše dobře promícháme.

3

Na potravinářskou fólii vyklopíme masovou směs a utvoříme z ní menší, vysoký koláč. Na střed poklademe za sebou uvařená vejce, k nim přidáme na proužky pokrájenou kápii a okraje sekané k sobě přitiskneme. Utvoříme šišku tak, že vejce s paprikou budou skryty uprostřed sekané a konce šišky též dobře uzavřeme. Pak sekanou obalíme ve velmi jemné (prosáté) strouhance.

4

Troubu si předehřejeme na 200°C. V pekáčku na plotně si rozpálíme olivový olej a sekanou z každé strany orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme snítku tymiánu a rozmarýnu, přilejeme víno a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při vyšší teplotě do doby, až se víno vypaří, pak přilijeme horký vývar, který promícháme ho výpekem. Sekanou polijeme výpekem a pekáček zakryjeme poklicí. Snížíme teplotu na 170°C a pečeme přibližně 60 minut. Občas sekanou polejeme výpekem a opatrně otočíme. Přibližně po 1 hodině dušení poklici z pekáčku dáme pryč, zvýšíme teplotu asi na 190°C a pečeme do doby, a se nám vytvoří zlatá kůrka.

5

Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, dáme je na talíře, přilejeme k nim výpek a servírujeme. Dobrou chuť.

Poznámka

Příloha: vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept