Recept

Rizoto po italsku se syrovou klobásou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64359

Ingredience

Rizoto
800 ml Bujón hovězí
2 ks Cibulka lahůdková
4 ks Klobása Salsiccia
45 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
320 g Rýže Arborio
1,5 kávová lžička Sůl
200 ml Víno červené
1 ks Česnek
Restované bylinky
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 326kJ
27% Sacharidy 97 g
30% Tuky 22 g
2415% Sodík 48 g
72% Bílkoviny 41 g

Rizoto po italsku se syrovou klobásou postup přípravy receptu:

1

Dobře omytou rýži necháme v sítu odkapat. Očistíme si lahůdkové cibulky, pokrájíme je nadrobno, omyjeme snítku šalvěje a tymiánu. Lístky v malé pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme dokřupava, pak je odložíme na papírovou utěrku, aby oschly. Polovinu klobásek (2ks) svlečeme ze střívka a rozdrobíme ji do misky, další 2 kusy klobásek nakrájíme na kolečka.

2

V hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme rozdrobenou klobásu, mícháme a restujeme ji s cibulkou do doby, až se trochu vypeče z tuku. Pak přimícháme rýži a restujeme společně 1-2 minuty. Poté přilijeme červené víno a pomalu vaříme. Když se alkohol vypaří, přilijeme 200ml hovězího bujónu, promícháme a vaříme pomalu asi 10 minut. Podle potřeby pak bujón postupně dolévame, až rýže postupně vstřebá všechnu tekutinu. Přidáme pokrájenou klobásku a vaříme ji s rýží ještě přibližně 10 minut před dovařením rýže. Když je rizoto hotové, podle chuti ho osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a promícháme s čerstvým máslem.

3

Porce na talířích ozdobíme restovanými bylinkami a hned teplé servírujeme.

Poznámka

Klobásy salsicia můžeme nahradit syrovými klobáskami - taliány nebo toulouskou klobásou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept