Vídeňský knedlík v ubrousku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňský knedlík v ubrousku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6458 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
0,4 l | Mléko polotučné |
75 g | Mouka pšeničná hrubá |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
450 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 483,7mg |
---|---|
Cholesterol | 144,1mg |
Draslík | 59,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňský knedlík v ubrousku postup přípravy receptu:
1 | Zatvrdlou žemli nakrájíme na kostky, osmažíme, polijeme osoleným mlékem a necháme asi 15 minut nabobtnat. |
2 | Potom žemle poprášíme moukou, přidáme vejce a nasekanou petrželovou nať. Vše spojíme, aby žemle zůstaly celé. |
3 | Ze vzniklého těsta utvoříme dvě šišky, zabalíme je do mokrého ubrousku a vaříme asi 20 minut. |