Toskánská cizrna se salsou verde - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toskánská cizrna se salsou verde
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65365 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Citrony |
400 g | Cizrna konzervovaná |
1 polévková lžíce | Dijonská hořčice |
1 kávová lžička | Kapary |
100 g | Kapusta hlávková |
3,5 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Mrkev kořen |
25 ml | Ocet vinný |
120 ml | Olej olivový extra panenský |
7 g | Pepř černý mletý |
15 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
200 g | Špenát listový čerstvý |
7 g | Sůl mořská |
4 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Cizrna konzervovaná, Kapusta hlávková, Máta, Ocet vinný, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kapary, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dijonská hořčice nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Toskánská cizrna se salsou verde postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. |
2 | Na dvou lžičkách oleje minutu smažíme utřený česnek (4 stroužky), cibuli, mrkev. Osolíme a opepříme. Poté zamícháme a smažíme doměkka. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, slitou cizrnu, nasekanou petrželku (pouze 3 lžíce, zbytek budeme potřebovat na salsu) a tymián a povaříme, dokud se nevypaří všechna tekutina. Dáme stranou. |
3 | Špenát a kapustu nakrájíme na proužky. Na lžičce oleje je smažíme, po minutě přidáme dva stroužky česneku na plátky. Smažíme ještě dvě minuty, poté dáme stranou. |
4 | A nyní si připravíme salsu verde: do mixéru dáme zbylou petrželku, zbylý česnek, 100 ml olivového oleje, bazalku, mátu, kapari, vinný ocet a hořčici. Rozmixujeme dohladka. Nakonec vmícháme šťávu z poloviny citronu. |
5 | Na talíře rozdělíme kapustovou směs. Na to dáme doprostřed cizrnovou směs a nahoru na cizrnovou směs nazdobíme trochu salsa verde. Ihned podáváme. |