Diablos (sušené švestky v prosciuttu) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Diablos (sušené švestky v prosciuttu)
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65683 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Prosciutto sušené |
20 ks | Švestky sušené |
60 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 128g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 121,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 1,6mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Švestky sušené, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Diablos (sušené švestky v prosciuttu) postup přípravy receptu:
1 | Švestky se pokusíme naplnit kozím sýrem, pokud se to nedaří, stačí dát tyto dvě ingredience k sobě. |
2 | Prosciutto nakrájíme na 10 tenkých plátků a ty pak ještě rozpůlíme. |
3 | Švestky spolu se sýrem zarolujeme vždy do jedné poloviny plátků prosciutta. |
4 | Troubu předehřejeme na 170 °C. Pečeme 15-20 minut do křupava. |
5 | Podáváme horké jako chutný předkrm. |
Jedla jsem poprvé a je to opravdu výborné