Rib-eye steak v brandy a rozmarýnové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rib-eye steak v brandy a rozmarýnové omáčce
Rib-eye steak v brandy a rozmarýnové omáčce
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 24 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65798 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Hovězí steak libový |
150 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce | Šalotka |
75 ml | Sherry brandy |
2 polévková lžíce | Škrob kukuřičný bezlepkový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
100 ml | Zakysaná smetana |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 335,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 249,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hovězí steak libový, Škrob kukuřičný bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rib-eye steak v brandy a rozmarýnové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Steaky osolíme a opepříme. |
2 | Šalotku nakrájíme co nejvíce na jemno. |
3 | Česnek utřeme. |
4 | Na jedné lžíci másla a jedné lžíci oleje opékáme steaky – asi 3-4 minuty z každé strany. Dáme je na talíř a obalíme je potravinářskou fólií. |
5 | Do pánve přidáme zbylé máslo a olej a opékáme šalotku asi 4 minuty. Poté přidáme česnek a nasekaný rozmarýn. Po dvou minutách přidáme i nakrájené houby. Pečeme 8 minut do měkka. Zalijeme brandy a po 30 sekundách promícháme a vlijeme vývar. Vmícháme i smetanu a tři minuty povaříme. Osolíme a opepříme podle chuti. |
6 | V malé misce vyšlehám škrob s vodou a přidáme do pánve. |
7 | Ještě 2 minuty povaříme a je hotovo. |
8 | Steaky podáváme přelité omáčkou. |
Výborný steak