Perkelt z kuřat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perkelt z kuřat
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 665 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
1500 g | Kuře |
20 g | Paprika mletá sladká |
50 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 126,8mg |
Draslík | 352,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perkelt z kuřat postup přípravy receptu:
1 | Kuřata očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme, v kloubech nařízneme a osolíme. |
2 | Cibuli jemně nakrájíme a na tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku a mírně ji zpěníme. Přimícháme rajčatový protlak, základ zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu. |
3 | Do vařícího základu vložíme kuřata a pod poklicí je dusíme doměkka. Podle potřeby přisolíme šťávu a ještě krátce podusíme. |
4 | Při podávání porce kuřete přeléváme šťávou. |