Polévka fazolová kyselá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka fazolová kyselá
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6735 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
150 g | Fazole bílé |
10 g | Kopr čerstvý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Fazole bílé, Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka fazolová kyselá postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme na 12 hodin do studené vody. V téže vodě je uvaříme téměř doměkka. |
2 | Přidáme nakrájené brambory, osolíme a asi 10 minut vaříme s bobkovým listem, který potom vyjmeme. |
3 | Mouku rozmícháme se smetanou, vlijeme do polévky, povaříme a přidáme nasekaný kopr. |