Zapečené uzené s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené uzené s jablky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 686 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pórek |
1 špetka | Šalvěj sušená |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová uzená plec |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 891,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 187,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,2mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Šalvěj sušená, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené uzené s jablky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a nakrájíme i s pórkem na tenká kolečka. Osmahneme na tuku v zapékací mísce. |
2 | Zalijeme šálkem horké vody nebo vývaru, osolíme, opepříme, přidáme papriku a rozmělněnou šalvěj a vše zamícháme. |
3 | Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, položíme na cibulový základ, naklademe kousky másla nebo sádla. Navrch položíme tenké plátky uzeného masa. |
4 | V předehřáté troubě pečeme asi 25 minut. |