Vaječný salát s rybou v tomatě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný salát s rybou v tomatě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6893 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1,5 ks | Kečup |
1 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 dl | Olej stolní |
1 ks | Salát hlávkový |
150 g | Sardinky v rajčatové omáčce |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 220,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Olej stolní, Sardinky v rajčatové omáčce, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup, Mléko polotučné, Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječný salát s rybou v tomatě postup přípravy receptu:
1 | Uvařená oloupaná vejce a veku nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Omyjeme hlávkový salát, listy natrháme a přidáme k vejcím s vekou. |
3 | Přimícháme hořčici, utřený česnek, cukr, rozšlehaný kečup s octem, olejem a mlékem, ochutíme solí a vše promícháme v míse. Jako poslední přidáme nakrájenou rybu v tomatě a lehce promícháme. |
4 | Podáváme s pečivem nebo chlebem. |