Rybí svítek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí svítek
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 7243 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
80 g | Houby čerstvé |
40 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Kapr obecný |
150 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Muškátový oříšek |
5 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
60 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 453,0mg |
Draslík | 382,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kapr obecný, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí svítek postup přípravy receptu:
1 | Utřeme máslo se žloutky. Přidáme namočené a vymačkané okrájené žemle, v tuku zpěněnou zelenou petržel a čisté mleté rybí maso. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a vše promícháme. |
2 | Nakrájíme kořenovou zeleninu na kostičky, podusíme na tuku a přidáme k houbám, které jsme podusili se zeleným hráškem. |
3 | Masové těsto, prochladlou udušenou zeleninu a houby smícháme s tuhým sněhem z bílků. |
4 | Vymažeme zapékací mísu tukem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní připravené těsto. Pečeme asi 30 minut. |