Sicilský květákový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 78 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sicilský květákový salát
Celkový čas: | 78 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7443 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 ks | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Hrozinky |
1 ks | Květák |
20 g | Mandle |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 871,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Květák, Mandle, Pepř cayenský, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sicilský květákový salát postup přípravy receptu:
1 | Na růžičky rozdělíme květák a stonek nakrájíme na velké kousky. |
2 | V osolené vodě vaříme 3 minuty a poté scedíme. |
3 | K zálivce použijeme sklenici se šroubovacím víkem, do které vložíme citronovou šťávu, kajenský pepř, skořici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř. Uzavřeme a zatřepeme. |
4 | Zálivku nalijeme na květák a promícháme. Dáme na hodinu vychladit. |
5 | Vroucí vodou zalijeme rozinky, aby byly ponořené a necháme je máčet. Slijeme a nasekáme nahrubo. |
6 | Rozdělíme květák do 4 salátových misek, posypeme rozinkami, mandlemi, citronovou kůrou a petrželí a zlehka promícháme. |