Vepřová žebírka s jablky a švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka s jablky a švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7462 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Sůl |
12 ks | Švestky sušené |
8 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 397g |
---|---|
Cholesterol | 150,3mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 89g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka s jablky a švestkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté, vykostěné a naklepané kotlety osolíme. |
2 | Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky a švestky omyjeme a necháme na cedníku zvlhnout. Potom je vypeckujeme. |
3 | Mezi dvě kotlety vložíme plátky jablek a asi 3 švestky. Převážeme nití a opečeme po obou stranách na másle. |
4 | Potom kotlety dusíme podlité mlékem doměkka. |
Poznámka
Použijeme sušené švestky.