Rigatoni s krůtím masem a šalvějovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s krůtím masem a šalvějovým ragú
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7643 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
450 g | Krůtí maso |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 polévková lžíce | Šalvěj sušená |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Rigatoni |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 511,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 147,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šalvěj sušená, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s krůtím masem a šalvějovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej ve velké železné pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, čili papričku a papriku a 5 minut smažíme za stálého míchání. |
2 | Přidáme mleté krůtí maso a smažíme 5 minut při vysoké teplotě, až maso lehce zhnědne. |
3 | Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a zakryjeme poklicí a 20 minut zvolna vaříme. |
4 | Nakonec přidáme olivy a polovinu šalvěje. 3 minuty vaříme na mírném ohni. |
5 | V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny, slijeme, přilijeme omáčku a promícháme. |
6 | Podáváme posypané zbylou šalvějí. |