Kuře na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7829 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Estragon |
170 g | Hroznové víno |
1500 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 191,5mg |
Draslík | 612,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Estragon, Hroznové víno, Kuře, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na víně postup přípravy receptu:
1 | Mouku, bazalku, estragon, papriku, sůl a pepř smícháme ve větší míse. Vložíme kousky kuřete a ve směsi je obalíme. |
2 | Rozpálíme olej a máslo ve větší pánvi a maso osmahneme z obou stran. Přidáme česnek a minutu smažíme, pak přilijeme víno. |
3 | 5 minut vaříme pod pokličkou, dokud není maso měkké. |
4 | Přidáme hroznové víno, přilijeme citrónovou šťávu, vývar a prohřejeme. |
5 | Kuřecí maso s hroznovým vínem vložíme do nahřáté mísy a udržujeme teplé. |
6 | Omáčku vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu. |
7 | Maso podáváme přelité omáčkou a ozdobené petrželí. |