Jednoduchý recept

Kapřík na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8087

Ingredience

2 polévková lžíce Cibule
1 ks Citrony
150 ml Hovězí vývar základní
3 ks Hřebíček
1 kg Kapr obecný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 527kJ
1% Sacharidy 4 g
26% Tuky 20 g
13% Sodík 258 mg
65% Bílkoviny 37 g

Kapřík na víně postup přípravy receptu:

1

Osolíme a opepříme připravené porce ryby a na másle je opečeme.

2

Přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přidáme petrželku, citrónovou šťávu a kůru, hřebíčky, šafrán, muškátový květ, podlijeme vínem a masovým vývarem a dusíme.

3

Vzniklou šťávou maso poléváme. Po 15 minutách vyndáme porce ryb a dáme na teplé místo.

4

Šťávu zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme a povaříme.

5

Necháme v prolisované šťávě prohřát porce kapra a podáváme.

Poznámka

z citronu použijeme šťávu a kůru

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept