Čistý rajčatový vývar se sýrovými krutony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čistý rajčatový vývar se sýrovými krutony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 836 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
0,5 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 ks | Pepř bílý celý |
800 g | Rajčata |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
2 krajíc | Veka |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 974,0mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cukr krupice, Pepř bílý celý, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Veka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čistý rajčatový vývar se sýrovými krutony postup přípravy receptu:
1 | Řapíkatý celer a šalotku nakrájíme na kousky a opečeme na rozehřátem oleji. |
2 | Přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata, bylinky, celý pepř, cukr, osolíme a zalijeme vývarem. Necháme přejít varem, přikryjeme, snížíme teplotu a zvolna vaříme 30 minut. |
3 | Veku nakrájíme na drobné kostičky. Do nepříliš rozehřátého oleje prolisujeme oloupaný česnek a dozlatova opékáme. |
4 | Přes husté síto procedíme vývar. |
5 | Vývar znovu mírně povaříme a odstavíme. Solené máslo nakrájíme na malé kousíčky a metlou je zašleháme do vývaru. |
6 | Vývar rozdělíme do čtyř polévkových šálků a posypeme jemně nasekanou bazalkou. Krutony podáváme zvlášť. |