Lahůdkové brambory s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahůdkové brambory s hruškami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8411 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
3 ks | Hrušky |
2 polévková lžíce | Kompot brusinkový |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 67,6mg |
Draslík | 831,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 297,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Hrušky, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lahůdkové brambory s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory, rozkrájíme podélně na půlky a na vypouklé straně uděláme několik hlubokých zářezů. |
2 | Vymažeme tukem pekáč a dno poklademe bramborami tak, aby byly zářezy nahoru. Osolíme, opepříme a v předehřáté troubě pečeme 20 minut. |
3 | Připravíme další suroviny. Rozpůlíme a jadřinců zbavíme hrušky. Rozkrájíme na silné plátky podélně.Na nudličky nakrájíme slaninu. Hermelín a nivu na tenké plátky. Vlašské ořechy vyloupeme a rozpůlíme. |
4 | Na mírně upečené brambory narovnáme plátky hrušek, rozdělíme na ně slaninu, sýry a půlky jader vlašských ořechů. |
5 | 20 minut zapékáme. |
6 | Hotový pokrm ozdobíme brusinkovým kompotem. |