Zapečené rizoto s uzeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené rizoto s uzeninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8430 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
300 g | Rýže loupaná |
200 g | Salám měkký |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 285,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 748,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Salám měkký, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené rizoto s uzeninou postup přípravy receptu:
1 | Ve studené vodě propereme rýži a horkou vodou spaříme. Necháme okapat. |
2 | Oloupeme a nakrájíme cibuli, zpěníme ji na rozpáleném oleji (1 polévková lžíce) v hrnci. Zaprášíme paprikou, vysypeme rýži a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni do měkka. |
3 | Na malé kostičky nakrájíme uzeninu, rozehřejeme na pánvi zbylý olej a do červena osmahneme uzeninu. |
4 | Slijeme a necháme okapat hrášek. |
5 | Nastrouháme tvrdý sýr, polovinu sýra smícháme se smetanou. |
6 | Do uvařené rýže vmícháme osmahnutou uzeninu a okapaný hrášek, přidáme smetanu se sýrem. |
7 | Do vymazané zapékací mísy dáme rizoto, posypeme zbytkem sýra a 30 minut zapečeme ve vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s nakládanou okurkou.