Slovácká zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovácká zeleninová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 873 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Syrovátka |
1 l | Voda pitná |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 495,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Petržel kořen, Sůl, Syrovátka, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovácká zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu nakrájíme s půlkou cibule. Osmahneme na másle, zalijeme vodou, přidáme celerovou a petrželovou nať, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. |
2 | V dalším hrnci svaříme zvlášť syrovátku a do ní zavaříme kysanou smetanu s troškou vody. |
3 | Přidáme do zeleninové polévky, zamícháme a ihned podáváme. |
Poznámka
V létě je to výborná a osvěžující polévka.