Okouník mořský se studenou šafránovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník mořský se studenou šafránovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8925 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Estragon |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Okouník mořský |
125 ml | Olej olivový |
125 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Pernod |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 kávová lžička | Vývar rybí |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 282,0mg |
Draslík | 619,7mg |
Vláknina | 553,0mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 15,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Estragon, Okouník mořský, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pernod, Protlak rajčatový, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník mořský se studenou šafránovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Plátky okouníka ochutíme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou a opečeme na rozehřátém másle. |
2 | Na omáčku smícháme žloutky s hořčicí a prolisovaným česnekem. Poté přidáme šafrán, pernod a rybí vývar. Za stálého šlehání vmícháme oba druhy oleje. |
3 | Na závěr vmícháme nasekané bylinky, rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Dochutíme pepřem a podáváme k rybě. |