Dušené vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené vepřové kotlety
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8959 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 74,8mg |
Draslík | 343,9mg |
Vláknina | 31,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety do poloviny odkrojíme od kosti, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. |
2 | Na rozpáleném sádle maso po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. |
3 | Podáváme s různě připravenými bramborami, s dušenou zeleninou, s rýží nebo s těstovinami. |