Recept

Hovězí maso dušené se žampiony a vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 9909

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
125 ml Vývar z hovězích kostí
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 681kJ
3% Sacharidy 10 g
18% Tuky 13 g
17% Sodík 337 mg
101% Bílkoviny 57 g

Hovězí maso dušené se žampiony a vínem postup přípravy receptu:

1

Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osolíme a opečeme. Přilijeme trochu vývaru a dusíme téměř doměkka.

2

Potom přidáme na kousky nakrájené žampiony, pepř a ještě 10 minut podusíme. Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.

3

Do šťávy z masa přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno a necháme 10 minut povařit. Nakonec vložíme maso a na mírném ohni vše povaříme asi 5 minut.

4

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept