Hovězí maso dušené se žampiony a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené se žampiony a vínem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 147,5mg |
Draslík | 259,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso dušené se žampiony a vínem postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osolíme a opečeme. Přilijeme trochu vývaru a dusíme téměř doměkka. |
2 | Potom přidáme na kousky nakrájené žampiony, pepř a ještě 10 minut podusíme. Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. |
3 | Do šťávy z masa přidáme rajčatový protlak, přilijeme víno a necháme 10 minut povařit. Nakonec vložíme maso a na mírném ohni vše povaříme asi 5 minut. |
4 | Podáváme s rýží. |