Bulgur
Bulgur - nalámaná celozrnná pšenice – je lehce stravitelný a velmi zdravý, protože obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a vlákniny. Není drahý a jeho základní příprava je velmi snadná – nechá se pouze nabobtnat v tekutině a pak se smíchá s dalšími ingrediencemi. Používá se do zeleninových i masových jídel, přípravují se z něj karbanátky, vynikající nádivky i polévky, chutný je i jen jako příloha například k masu. Zde najdete různé recepty na jídla z bulgurem, z kterých si určitě podle své chuti vyberete.
Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, odstraníme semena a šikmo je nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek a...
Lilky nakrájíme na dílky, papriky na kousky. Smícháme med, olej a Harissu. Polovinou zakapeme zeleninu a grilujeme až lehce zhnědne. Bulgur...
Bulgur i těstoviny uvaříme. Nakrájíme špekáčky a smícháme s těstovinami a bulgurem. Přidáme tři vejce a bazalku. Zapečeme 20 minut v mikrovlnné...
Nejprve smícháme mouku s mlékem a vejci na hladké těstíčko. Přidáme bulgur a cukr a dobře promícháme. Těsto by mělo mít hustou konzistenci. V...
Nejprve zalijeme v míse bulgur vroucí vodou a necháme 30min odležet. Poté scedíme a vymačkáme vodu. Vrátíme bulgur do mísy a přelijeme olejem a...
Bulgur připravíme podle návodu se 600 ml vody a 1 lžičkou soli. Necháme jej vychladnout. Citronovou šťávu smícháme s hořčicí, cukrem, solí, pepřem...
Cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Smažíme na oleji asi 2 minuty, přidáme bulgur a dobře promícháme. Přilijeme vývar a sušenou mátu....
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku omyjeme, rozkrojíme a...
Do hrnce nasypeme bulgur, zalijeme vodou (polovina dávky) a vaříme 20 minut. Přes sítko scedíme a necháme okapat. Do jiného hrnce nasypeme hrášek,...
Bulgur nasypeme do sítka, propláchneme pod tekoucí vodou a překlopíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Rozklepneme vejce,...