Neloupaná rýže
Neloupaná rýže je velmi zdravá a výživná, ale používá se méně často, než ostatní druhy. Nejvíce se využívá především v exotické kuchyni, kde se z ní vaří různé druhy rizota a nákypů, ale i speciální asijská nebo čínská jídla. Pro vaření neloupané rýže je nejlepší speciální hrnec na rýži.
V této části jsou recepty na rizota, nákypy a další jídla z neloupané rýže, které vás zcela jistě příjemně překvapí nejen svojí poměrně snadnou a rychlou přípravou, ale i konečnou chutí jídel. Zcela jistě si z nich vyberete podle své chuti i mnoha dalších možností vyhledávání.
Rýži uvaříme podle návodu doměkka. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a smažíme na oleji. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli...
Uvaříme divokou rýži se špetkou solí. Krabí tyčinky pokrájíme a osmahneme. Zvlášť uvaříme mrkev a zvlášť zeleninovou směs. Do větší mísy dáme...
Rýži uvaříme podle návodu. Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Porce vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy. ...
Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 25 minut. Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky, oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky,...
Rýži vsypeme do 325 ml osolené vroucí vody, pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut. Rýži dáme vychladit. Smícháme ocet se solí, pepřem, olivovým...
Rýži nasucho opražíme dozlatova, přilijeme kojeneckou vodu a přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni, dokud se polovina vody nevyvaří...
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, necháme okapat, vychladnout, očištěný celer a papriky nakrájíme na kostičky. Oloupané mango a kiwi nakrájíme...
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a očištěné a omyté kraby na něm podusíme. Do uvařené rýže vmícháme...
Propláchnutou divokou rýži uvaříme doměkka, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a opečeme na pánvi. Slaninu nakrájíme na nudličky,...
Neloupanou rýži si předem namočíme asi na 2 až 3 hodiny. Rýži scedíme, nasypeme do hrnce a podlijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, zmírníme...