Východ Evropy - ostatní
Kuchyně zemí z východní a také střední Evropy, do kterých patří i česká, je velmi rozmanitá. V každé zemi najdeme nějaká typická jídla, která jsou založená především na domácích surovinách.
Maďarsko má například svůj guláš, na severu Polska umí velmi dobře připravit ryby, pro Rusko je tyický boršč, pro Slovensko zase třeba halušky. V české kuchyni je oblíbené vepřo knedlo zelo, rajská nebo koprová omáčka, knedlíky... Zapomenout nemůžeme ani na jablečný štrůdl a samozřejmě vynikající české pivo , které se při přípravě mnoha jídel také používá.
Nejprve nastrouháme nahrubo jeden banán, do misky přikapeme vymačkanou šťávu z citronu a na jemno nastrouháme kůru. Dále na jemno nastrouháme...
Droždí rozpustíme ve vlažné vodě a rozmícháme s moukou a solí. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Z těsta...
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme jeden žloutek a olej. Přisypeme smíchané oba druhy...
Pohanku spaříme vařící vodou, zvolna vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté...
Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit růžičky z brokolice. Když máme brokolici uvařenou, odebereme ji z hrnce. Do vody po uvařené brokolici dáme...
Smícháme vločky, kokos a mouku. Potom v malém hrnci smícháme máslo a med a pomalu zahřejeme, dokud se nerozpustí. Smícháme vodu a sodu a...
Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, opečeme na...
Listové těsto rozválíme na plát a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Rozšleháme tvaroh, olej, mléko, pudinkový prášek, 150g cukru, 4žloutky,...
Žloutky, cukr a máslo vmícháme do pěny. Nastrouháme si banány a přidáme do pěny. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a ušlehaný sníh z...
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, olivy nahrubo nasekáme. Zakysanou...