Belgie
Recepty na typická jídla kuchyně Belgie vás v mnoha případech příjemně překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou i konečnou chutí hotových jídel. V belgické kuchyni se velmi často připravuje vepřové, hovězí, jehněčí a drůbeží maso i ryby, různé obiloviny, těstoviny a brambory.
Tradiční jídla Belgie budou zcela jistě zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku.
Švestky se pokusíme naplnit kozím sýrem, pokud se to nedaří, stačí dát tyto dvě ingredience k sobě. Prosciutto nakrájíme na 10 tenkých plátků a ty...
Vařené brambory ve slupce oloupeme a nahrubo rozmačkáme nebo nastrouháme. Smícháme je s ostatními přísadami a vytvarujeme placky, které grilujeme...
Kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, petrželovou nať jemně nasekáme. Na másle zpěníme...
Čerstvě nastrouhanou strouhanku z bílého chleba smícháme s pažitkou, citrónovou kůrou, solí a pepřem. Tenké telecí řízky obalíme v mouce, vajíčku...
Moučkový cukr a jeden vanilkový cukr utřeme se žloutky, změklým máslem, mlékem, moukou a solí. Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, potom...
Omytý chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Vložíme jej do máslem vymazané zapékací mísy. Připravíme omáčku z měkkého másla smíchaného...
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a dusíme je asi 5 minut na másle. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a jemně nakrájenou šunku. Z...
Očištěné a omyté kapustičky dusíme na másle v zapékací skleněné míse. Po chvíli přilijeme vývar, osolíme, ochutíme špetkou oříšku a zvolna vaříme...
Čekanku rozdělíme na listy, spaříme ve vařící vodě a necháme vychladit. Každý list přeložíme plátkem šunky, srolujeme a sepneme párátkem. Závitky...
Větší rajče rozčtvrtíme, vyjmeme semena a dužinu nakrájíme na proužky. Cherry rajčata na spodní straně odkrojíme a vydlabeme. Osolíme, opepříme a...