Jamie Oliver
Rodina | Svobodný/á |
Něco o mě
Jamie Oliver
Tato gastronomická a mediální hvězda se narodila 27. května 1975 v Claveringu ve Spojeném království. Už od dětství pracoval v restauraci The Cricketers, patřící jeho rodičům, což udalo směr jeho dalšímu životu a kariéře. Studoval na Westminster Catering College a poté nabyl mnoha zkušeností v několika vyhlášených restaurantech, jako je již dnes, bohužel, neexistující The Neal Street Restaurant nebo The River Café v Londýně.
Právě v této restauraci odstartoval svou raketovou kariéru a v roce 2000 uvedl na BBC svou show „The Naked Chef“, která běžela na obrazovkách 3 sezóny.
Poté následovala „Pukka Tukka“ show, a kontrakt se společností Sainsbury’s.
Jamieho myšlenka podělit se se společností o výsledky svého úspěchu se prosadila v další z jeho show „Jamie’s Kitchen“, kde se dokumentární formou popisuje jeho pomoc mladým lidem získat kulinářské dovednosti a dokonce práci v jeho nově otevřené restauraci Fifteen.
Za svůj počin „Feed Me Better“ byl v roce 2003 zvolen nejvíce inspirující politickou osobností. Tato show byla zaměřena na zlepšení a ozdravění životosprávy žáků a studentů britských škol. Show byla natolik úspěšná, že se v další sezóně přesunula do Spojených států. Právě za tuto aktivitu byl téhož roku Jamiemu Oliverovi udělen Řád britského impéria.
V roce 2009 mu byla udělena cena TED za jeho kampaň zakázat podávání nezdravých jídel v britských školách a v roce 2013 byl zařazen do Kulinářské síně slávy.
Málo známou skutečností je, že trpí dyslexií a dokonce o sobě prohlásil, že teprve ve věku 38 let dokázal přečíst svou první knihu „Catching Fire“.
Jamie je v mnoha směrech inspirující osobností a zároveň celebritou světové urovně.
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Celkem položek: 125Ryby pečené v soli
Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, do tlamiček a břišních otvorů vložíme svazečky bylinek a plátky citronu, povrch potřeme olejem. Mořskou sůl promícháme se strouhanou pomerančovou a...
víceToasty s artyčokovou směsí
Artyčoky očistíme, odřízneme všechny tvrdé části a vlákna, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme doměkka. Artyčoky scedíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do pánve s rozpáleným...
víceRýžový dezert s čokoládou
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme rýži a vanilkový cukr, promícháme, přilijeme víno, necháme téměř odpařit, zalijeme mlékem, zmírníme oheň a velmi zvolna za častého míchámí vaříme 18-20...
víceChobotnice vařená vcelku
Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi...
víceSalát z pomerančů, fenyklu a okurky
Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky a odstraníme slupky, aby nám zbyla jen dužina. Fenykl očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli na nudličky, okurku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek...
víceVepřová pečeně kořeněná
Do hmoždíře nasypeme fenykl, sušenou chilli papričku, bobkový list, mořskou sůl a rozdrtíme na prášek. Přimícháme strouhanou citronovou kůru. Velký kus vykostěného masa rozložíme na pracovní...
víceŠpagety s mandlemi a ovčím sýrem
Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Mezitím připravíme pesto. Česnek a bazalku posekáme nadrobno, smícháme s mletými mandlemi, strouhaným sýrem, zalijeme...
víceFotky
- Nejstarší
- Nejnovější
- Nejlépe hodnocené
Žádné zveřejněné fotografie
Kuchařky
Kuchařka Jamie Oliver
Hodnocení: Přidal:Jamie OliverJamie Oliver pochází z Anglie, kde se proslavil jako „kuchař bez čepice“ v televizních show, propagujících vaření chutných jídel za málo peněz. Je také zastáncem tzv. superfood – velmi zdravých potravin a tak tato kuchařka obsahuje jeho jídla, která si nyní můžete uvařit i sami doma.
Kuchařka obsahuje 0 receptů