Jamie Oliver

Další informace
Rodina Svobodný/á

Něco o mě

Jamie Oliver

 

Tato gastronomická a mediální hvězda se narodila 27. května 1975 v Claveringu ve Spojeném království. Už od dětství pracoval v restauraci The Cricketers, patřící jeho rodičům, což udalo směr jeho dalšímu životu a kariéře. Studoval na Westminster Catering College a poté nabyl mnoha zkušeností v několika vyhlášených restaurantech, jako je již dnes, bohužel, neexistující The Neal Street Restaurant nebo The River Café v Londýně.

Právě v této restauraci odstartoval svou raketovou kariéru a v roce 2000 uvedl na BBC svou show „The Naked Chef“, která běžela na obrazovkách 3 sezóny.

Poté následovala „Pukka Tukka“ show, a kontrakt se společností Sainsbury’s.

Jamieho myšlenka podělit se se společností o výsledky svého úspěchu se prosadila v další z jeho show „Jamie’s Kitchen“, kde se dokumentární formou popisuje jeho pomoc mladým lidem získat kulinářské dovednosti a dokonce práci v jeho nově otevřené restauraci Fifteen.

Za svůj počin „Feed Me Better“ byl v roce 2003 zvolen nejvíce inspirující politickou osobností. Tato show byla zaměřena na zlepšení a ozdravění životosprávy žáků a studentů britských škol. Show byla natolik úspěšná, že se v další sezóně přesunula do Spojených států. Právě za tuto aktivitu byl téhož roku Jamiemu Oliverovi udělen Řád britského impéria.

V roce 2009 mu byla udělena cena TED za jeho kampaň zakázat podávání nezdravých jídel v britských školách a v roce 2013 byl zařazen do Kulinářské síně slávy.

Málo známou skutečností je, že trpí dyslexií a dokonce o sobě prohlásil, že teprve ve věku 38 let dokázal přečíst svou první knihu „Catching Fire“.

Jamie je v mnoha směrech inspirující osobností a zároveň celebritou světové urovně.

 

Recepty

Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Celkem položek: 125

Ryby pečené v soli

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 40 min

Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, do tlamiček a břišních otvorů vložíme svazečky bylinek a plátky citronu, povrch potřeme olejem. Mořskou sůl promícháme se strouhanou pomerančovou a...

více

Toasty s artyčokovou směsí

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 45 min

Artyčoky očistíme, odřízneme všechny tvrdé části a vlákna, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme doměkka. Artyčoky scedíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do pánve s rozpáleným...

více

Rýžový dezert s čokoládou

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 35 min

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme rýži a vanilkový cukr, promícháme, přilijeme víno, necháme téměř odpařit, zalijeme mlékem, zmírníme oheň a velmi zvolna za častého míchámí vaříme 18-20...

více

Chobotnice vařená vcelku

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 30 min

Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi...

více

Salát z pomerančů, fenyklu a okurky

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 15 min

Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky a odstraníme slupky, aby nám zbyla jen dužina. Fenykl očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli na nudličky, okurku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek...

více

Vepřová pečeně kořeněná

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 180 min

Do hmoždíře nasypeme fenykl, sušenou chilli papričku, bobkový list, mořskou sůl a rozdrtíme na prášek. Přimícháme strouhanou citronovou kůru. Velký kus vykostěného masa rozložíme na pracovní...

více

Špagety s mandlemi a ovčím sýrem

hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
Celkový čas přípravy 30 min

Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Mezitím připravíme pesto. Česnek a bazalku posekáme nadrobno, smícháme s mletými mandlemi, strouhaným sýrem, zalijeme...

více

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Fotky

Třídit podle:

Žádné zveřejněné fotografie

Kuchařky

Kuchařka Jamie Oliver

Hodnocení: Přidal:Jamie Oliver

Jamie Oliver pochází z Anglie, kde se proslavil jako „kuchař bez čepice“ v televizních show, propagujících vaření chutných jídel za málo peněz. Je také zastáncem tzv. superfood – velmi zdravých potravin a tak tato kuchařka obsahuje jeho jídla, která si nyní můžete uvařit i sami doma.

Kuchařka obsahuje 0 receptů

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist