Jamie Oliver
Rodina | Svobodný/á |
Něco o mě
Jamie Oliver
Tato gastronomická a mediální hvězda se narodila 27. května 1975 v Claveringu ve Spojeném království. Už od dětství pracoval v restauraci The Cricketers, patřící jeho rodičům, což udalo směr jeho dalšímu životu a kariéře. Studoval na Westminster Catering College a poté nabyl mnoha zkušeností v několika vyhlášených restaurantech, jako je již dnes, bohužel, neexistující The Neal Street Restaurant nebo The River Café v Londýně.
Právě v této restauraci odstartoval svou raketovou kariéru a v roce 2000 uvedl na BBC svou show „The Naked Chef“, která běžela na obrazovkách 3 sezóny.
Poté následovala „Pukka Tukka“ show, a kontrakt se společností Sainsbury’s.
Jamieho myšlenka podělit se se společností o výsledky svého úspěchu se prosadila v další z jeho show „Jamie’s Kitchen“, kde se dokumentární formou popisuje jeho pomoc mladým lidem získat kulinářské dovednosti a dokonce práci v jeho nově otevřené restauraci Fifteen.
Za svůj počin „Feed Me Better“ byl v roce 2003 zvolen nejvíce inspirující politickou osobností. Tato show byla zaměřena na zlepšení a ozdravění životosprávy žáků a studentů britských škol. Show byla natolik úspěšná, že se v další sezóně přesunula do Spojených států. Právě za tuto aktivitu byl téhož roku Jamiemu Oliverovi udělen Řád britského impéria.
V roce 2009 mu byla udělena cena TED za jeho kampaň zakázat podávání nezdravých jídel v britských školách a v roce 2013 byl zařazen do Kulinářské síně slávy.
Málo známou skutečností je, že trpí dyslexií a dokonce o sobě prohlásil, že teprve ve věku 38 let dokázal přečíst svou první knihu „Catching Fire“.
Jamie je v mnoha směrech inspirující osobností a zároveň celebritou světové urovně.
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Celkem položek: 125Salát z brambor a fenyklu
Listy čekanky, rokety a římského salátu trochu natrháme, vložíme do skleněné salátové mísy. Vařené brambory nakrájíme na plátky a přidáme do mísy. Citron i s kůrou nakrájíme na tenké plátečky,...
víceSmažené špagetové bábovičky
Do misky rozklepneme vejce, přidáme žloutek, přisypeme strouhaný parmezán, prolisovaný česnek, posekanou petrželku, sůl, mletý pepř a špetku chilli koření. Důkladně promícháme, vařené špagety...
víceSmažená polenta s rozmarýnem
Do husté uvařené polenty přimícháme strouhaný parmezán, podle chuti osolíme a opepříme. Vychladlou polentu nakrájíme na kostky a posypeme troškou kukuřičné mouky. V pánvi rozehřejeme olej na...
víceŽampiony se sýrem a tymiánem
Žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo. Na ohnivzdorný talíř vyskládáme úhledně plátky žampionů, osolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem, lístky tymiánu, zakapeme olejem a...
víceŽampiony plněné ricottou
Ze žampionů odlomíme nohy, klobouky namočíme v oleji, osolíme a opepříme. Do misky vložíme ricottu, přisypeme strouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, oregano, chilli koření a 2/3 strouhaného...
víceTopinky s bylinkami
Cherry rajčátka rozkrojíme napůl, bylinky posekáme najemno, ciabattu nakrájíme na plátky, parmezán nastrouháme. Plátky chleba opečeme nasucho v topinkovači, potřeme půlkami rajčátek,...
víceTopinky s rajčátky a olivami
Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, olivy vypeckujeme a posekáme nadrobno, rajčátka nasypeme do misky, přisypeme olivy, přilijeme olej, ocet, osolíme, opepříme a přidáme chilli koření....
víceFotky
- Nejstarší
- Nejnovější
- Nejlépe hodnocené
Žádné zveřejněné fotografie
Kuchařky
Kuchařka Jamie Oliver
Hodnocení: Přidal:Jamie OliverJamie Oliver pochází z Anglie, kde se proslavil jako „kuchař bez čepice“ v televizních show, propagujících vaření chutných jídel za málo peněz. Je také zastáncem tzv. superfood – velmi zdravých potravin a tak tato kuchařka obsahuje jeho jídla, která si nyní můžete uvařit i sami doma.
Kuchařka obsahuje 0 receptů