Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10256

Ingredience

200 g Anglická slanina
0,3 ks Citrony
2 ks Jablka
4 ks Jalovec
4 kávová lžička Kompot brusinkový
0,5 l Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
640 g Srnčí kýta
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

90% Kalorie 1,769 kcal
Kilojoule 7 402kJ
10% Sacharidy 36 g
206% Tuky 154 g
29% Sodík 572 mg
104% Bílkoviny 58 g

Steak ze zvěřiny postup přípravy receptu:

1

Srnčí kýtu nakrájíme na steaky, protkneme slaninou a naložíme do oleje smíchaného s pepřem, drceným jalovcem, rozmarýnem, tymiánem, worcesterem a citronovou šťávou. Maso marinujeme alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc.

2

Steaky necháme okapat, osolíme je a zprudka grilujeme po obou stranách tak, aby maso uvnitř zůstalo krvavé.

3

Podáváme s grilovanými plátky jablek, ozdobenými brusinkami.

4

Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety a lišky dušené na másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept