Zelí na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí na paprice
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10582 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
700 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 36,5mg |
Draslík | 298,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí na paprice postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na másle. Osolíme, zaprášíme paprikou, ihned podlijeme trochou vody a za občasného zamíchání dusíme. |
2 | K téměř měkkému zelí přilijeme smetanu, ocet a přivedeme k varu. Dodusíme doměkka. |