Celer s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer s citronem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11055 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
2 ks | Cukr kostkový |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 556,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer s citronem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. |
2 | V kastrolu rozpustíme máslo, vsypeme nakrájený celer, přidáme cukr, sůl a šťávu z citronu. Na mírném ohni dusíme doměkka bez podlévání vodou. Cukr zkaramelizuje, celer zhnědne, ale nesmí se připálit. |
3 | Podáváme k pečenému masu. |