Smažené makrely v ovesných vločkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené makrely v ovesných vločkách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
600 g | Makrela obecná |
0,1 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 dl | Olej stolní |
6 polévková lžíce | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 158,5mg |
Draslík | 113,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Ovesné vločky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Mléko polotučné, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené makrely v ovesných vločkách postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté makrely rozdělíme na porce, potřeme octem a osolíme. |
2 | V mléce necháme nabobtnat vločky (asi 30 minut). Vmícháme do nich žloutek, pepř a mírně osolíme. |
3 | V připravené směsi obalíme makrely a smažíme je v oleji po obou stranách 10 - 15 minut do zlatohněda. |
4 | Před podáváním zdobíme plátky citronu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.