Vepřové hranolky s vínem a švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové hranolky s vínem a švestkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13129 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Švestky |
500 g | Vepřová kýta |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 94,9mg |
Draslík | 584,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Švestky, Vepřová kýta, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové hranolky s vínem a švestkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je a pokrájíme na hranolky. |
2 | Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu, nakrájenou na nudličky. Přidáme jemně rozkrájenou cibuli a zpěníme ji. Vmícháme maso a za stálého míchání zprudka opečeme. Přidáme máslo, odpeckované a na nudličky pokrájené švestky, džem, přilijeme víno. Vše krátce podusíme, nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže. |
Poznámka
Servírujeme teplé.